Höchste Glaubwürdigkeit Bewertung Höchste Glaubwürdigkeit Bewertung
2004 óta segítünk
Szakemberek Bajorországban
Ellenőrzött ügyfelek
Skype Interjú Skype Interjú

GYAKORI KÉRDÉSEK

1. A SunSet MSH társaságnál munka után érdeklődőnek milyen nyelvtudással kell rendelkezniük?
A SunSet MSH társaságnál munka után érdeklődőnek milyen nyelvtudással kell rendelkezniük?

A SunSet MSH ügynökség olyan gondozónőknek és gondozóknak közvetít munkalehetőségeket, akik társalgási szintű német nyelvtudással rendelkeznek. Vannak olyan ügyfeleink is, akik  a német nyelv bővített alapfokú ismeretével rendelkező gondozókat is elfogadják. Mivel csak kevesebb ilyen ügyfelünk van, ezért egy ilyen állásajánlatra tovább kell várni. Az alapfokú német nyelvtudás az ügyfeleinknek sajnos nem felel meg. Ilyen érdeklődőnek azt javasoljuk, hogy folytassa a német nyelv tanulását. Amennyiben Ön úgy gondolja, hogy javult a német nyelvtudása, örömmel újra felmérjük német nyelvismeretét.

2. Szükséges gondozási tanfolyammal rendelkeznem?
Szükséges gondozási tanfolyammal rendelkeznem?

Nem, a gondozási tanfolyam nálunk nem feltétel. Nincs szüksége gondozási tanfolyamot igazoló bizonylatra, ha gondozói tapasztalatai vannak és referenciát kér az előző családtól. Amennyiben gondozási bizonylattal rendelkezik, ne felejtse ezt elküldeni. Gondozási bizonylat és referenciák előnyt jelentenek és felgyorsítsák a munkakeresés folyamatát.

3. Legális munkáról van szó?
Legális munkáról van szó?

Igen. A SunSet MSH-nél alkalmazott összes gondozónő rendes munkaviszonyban alkalmazott és Németországi külföldi kiküldetésük munkájukkal kapcsolatban az érvényes európai törvénytervezet értelmében történik. Gondozóink törvényszerű munkájukkal kapcsolatos kin tartózkodását az A1 (E101) európai nyomtatvány igazolja. Ezt a nyomtatványt az alkalmazott kérvényére a Társadalombiztosító állítja ki. További tájékoztatást az A1 nyomtatványról a Társadalombiztosító oldalán találhat.

4. Milyen foglalkoztatási forma van a SUNSET MSH-nál?
Milyen foglalkoztatási forma van a SUNSET MSH-nál?

Munka vállalási szerződés aláírása. A társadalombiztosítási járulékokat (beleértve a nyugdíjbiztosítást is) Szlovákiában fizetik
A Sunset a teljes munkaviszonya alatt  fizet önnek utas és balesetbiztosítást.

5. A SunSet MSH Szlovák társaság. Biztosításom Németországban is érvényes?
A SunSet MSH Szlovák társaság. Biztosításom Németországban is érvényes?

Németországban tartózkodása alatt kereskedelmi biztosítást kötünk Önnek. Megkapja tőlünk a egészségbiztosítási kártyát valamint az  utasításokat, hogy hogyan járjon el Németországban betegség esetén.

6. Mi van a Biztosítással és a nyugdíjjal?
Mi van a Biztosítással és a nyugdíjjal?

A SunSet MSH társaságnál ledolgozott idő nyugdíjába beszámítódik. A munkaviszony befejezésével cégünktől munkaigazolást kap, mely a cégünknél ledolgozott időt bizonyítja.

7. Igényel a SunSet MSH valami közvetítői díjat?
Igényel a SunSet MSH valami közvetítői díjat?

Nem! Nem számítunk fel közvetítői díjat azért, hogy munkát biztosítunk a jelentkezők számára. Az egyedüli díj az adminisztrációs díj, melynek összege 40 EUR. Ez egy egyszeri díj, amely az Ön regisztrációjával kapcsolatos adminisztrációs költségek fedezésére szolgál. Az adminisztrációs díjat automatikusan levonjuk az Ön első fizetéséből.

8. Mennyi a gondozónő jutalma a ledolgozott turnusért?
Mennyi a gondozónő jutalma a ledolgozott turnusért?

Az Ön bére gondozási tapasztalataival, nyelvi ismereteivel és természetesen a munkaajánlat, valamint a gondozott személy egészségi fokozatával függ össze. Általában a havi bér bruttó összegben van feltüntetve. Félreértések elkerülése érdekében az Ön havi bérét nettó összegben is feltüntetjük.

 
A felsőfokú szinten beszélő gondozónő nettó bére a ledolgozott három hónapért 3 450 – 3 900 € között mozog a beteg állapotától függően .
A haladó /társalgási szinten/ beszélő gondozónő nettó bére a ledolgozott három hónapért 3 000 – 3 600 € között mozog a beteg állapotától függően .
Amennyiben Ön a német nyelv bővített alapfokú ismeretével rendelkezik, nettó bére a ledolgozott három hónapért 2 550 - 3 000  € között fog mozogni a beteg állapotától függően. Szákképzett ápolók szakképesítésükre tekintettel magasabb bérre jogosultak.
 
TANÁCSUNK: Ha munkaajánlatainkat más munkáltató ajánlataival próbálja összehasonlítani, mindig kérdezzen ránettó jövedelmére, hogy fizetésénél ne érje csalódás. Az ügynökségek többsége az Ön havi bérét bruttó, azaz járulékfizetés és adózás előtti összegben számolja ki. Meglehet, hogy ez az összeg első látásra magasabb összegnek tűnik, azonban átszámítva hamar rájön, hogy nettó, azaz havi tiszta bére sokkal alacsonyabb. Ezért ha összehasonlít, hasonlítsa össze az összehasonlíthatót és ne felejtse, hogy nálunk munkaközvetítői díjat nem fizet!

9. Kitől és mikor kapom meg béremet?

A munkaszerződés aláírásától számítva, alkalmazottunkét jegyezzük, ami azt jelenti, hogy bérét munkaadójától kapja, tehát a SunSet MSH társaságtól.  A fizetésnap a SunSet MSH minden munkatársa számára mindig a következő naptári hónap 20-a. Egy példa a könnyebb megértés érdekében: Ön Németországba augusztus 1-én utazik ki és szeptember 20-ig dolgozik. Bére az augusztusi hónapra, tehát augusztus 1-től augusztus 31-ig számlájára legkésőbb szeptember 20-ig kerül kifizetésre, valamint az Ön szeptemberi bére, tehát szeptember 1-től – szeptember 20-ig számlájára október 20-án kerül kifizetésre.

10. Ki fizeti az utazási költségeimet?

A munkáltatója, azaz a Sunset MSH megtéríti az utazási költségeket, bónusz formájában vagy jegyvásárlás útján amit SunSet MSH direkt önnek vásárol meg. Az utazási költségek megtérítésének formája a turnus hosszától és a ledolgozott hónapok számától függ.

11. A kin tartózkodás ideje ügynökségüknél meddig tart?

A munkahossz standard időtartama 2 -3 hónap, mivel ügyfeleink leggyakrabban ilyen turnusokra tartanak igényt. Amennyiben Ön kész külföldön 2 - 3 hónapot egyszerre ledolgozni, lehetőséget kap tőlunk több munkalehetőség közül választani. Hogyha valamilyen okból nem tud hosszabb időre kiutazni, ügynökségünk Önnek is talál megoldást. Vannak olyan ügyfeleink is ahol rövidebb 4 - 6 hetes turnusokra is kiutazhat. Itt azonban számolnia kell azzal a kockázattal, hogy a rövidebb turnusokra szóló munkaajánlatokból kevés van.

12. Mit kell tennem ahhoz, hogy a SunSet MSH alkalmazottja legyek?

A regisztráció után  az illetékes Toborzási Specialista felhívja Önket telefonon. Miután a német nyelvtudását megnézték, megbeszélnek egy időpontot egy Skype- Interjúra. Egy sikeres befejezés után pedig a Toborzási Specialista bemutatja a meglévő állás ajánlatokat, amik megfelelnek a nyelvtudásának, tapasztalatának, és az elvásárásainak.